Konkursi

Ģimene & Attiecības

Skaistums & Veselība

Mana Nauda

Stils & Mode

Forums

Mana Māja

Darbs & Karjera

Sapņu Tulks

Izklaide & Svētki

Mistērijas

Horoskopi

Receptes

Karpa bohēmas gaumē

02.12.2017

Senatnē ļaudis ticēja, ka virs karpas acs atrodas mēness akmens un cilvēkam, kurš Ziemassvētkos to atradīs, akmens nesīs lielu laimi. Pastāvēja arī ticējums, ka karpas zvīņas jāliek zutenī (maks), tad turība visu nākamo gadu garantēta.

PAGATAVOŠANA 75 MIN.

 
Sastāvdaļas 6 porcijas
  • 2 kg karpas
  • 4 selerijas kāti
  • 2 burkāni
  • 1 puravs (tikai baltā daļa)
  • 200 g sausa baltvīna
  • 100 ml saldā krējuma
  • 3 ēd. k. etiķa
  • 8 smaržīgie piparu graudiņi
  • 3 lauru lapas
  • 2 ēd. k. rozīņu
  • 1 tējk. piparkūku garšvielu
  • Sviests
  • Sāls
  • Pipari
  1. Karpu izķidā, notīra zvīņas un ierīvē ar sāli un svaigi maltiem pipariem gan no ārpuses, gan no iekšpuses. Karpu pārliek uz cepmās paplātes un cep apm. 50 min. cepeškrāsnī 180 grādos.
  2. Puravu, selerijas kātus un burkānus sagriež smalkāk. Pannā izkausē sviestu un apcep dārzeņus. Pievieno etiķi un sarkanvīnu, lauru lapas, piparkūku garšvielas, smaržīgos piparus, rozīnes, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Sautē 15 min. Pievieno saldo krējumu, uzkarsē un izslēdz.
  3. Karpu pasniedz ar vārītiem kartupeļiem un dārzeņu mērci. 

    Labu apetīti!