Konkursi

Ģimene & Attiecības

Skaistums & Veselība

Mana Nauda

Stils & Mode

Forums

Mana Māja

Darbs & Karjera

Sapņu Tulks

Izklaide & Svētki

Mistērijas

Horoskopi

Receptes

Pavasara tunča salāti

07.04.2018

Sastāvdaļas

  • 1 bundžiņa tunča savā sulā (~ 200 g)
  • 120 g svaigu salātlapu
  • 2 cieti novārītas olas (pa olai cilvēkam)
  • 2 saujas ķiršu tomātiņu vai 2 lielāki tomāti
  • ½ sarkanā sīpola
  • ½ garā gurķa vai 2 īsie gurķi

Mērcei

1. variants:

  • 2 ēdamkarotes majonēzes
  • 2 ēdamkarotes kefīra
  • sāls un malti melnie pipari pēc garšas
  • sauja sakapātu zaļumu

2. variants:

  • 2 ēdamkarotes eļļas
  • 1 ēdamkarote citronu sulas
  • sāls un malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Salātlapas nomazgā, nosusina, ar rokām saplucina un liek kā pirmo kārtu porciju šķīvjos.
  2. Tomātus sagriež gabaliņos un pārkaisa salātlapām. Tāpat arī gurķi.
  3. Sīpolu nomizo, sagriež plānās ripiņās un pārkaisa pāri tomātiem un gurķiem.
  4. Olas nomizo, sagriež šķēlēs un pārkaisa pāri dārzeņiem.
  5. Tuncim notecina lieko sulu, sadala mazos gabaliņos un izkārto pa porciju šķīvjiem.
  6. Samaisa kopā mērces sastāvdaļas, un pārlej pāri salātiem īsi pirms pasniegšanas vai, vēl labāk, pasniedz atsevišķos mērces trauciņos, lai katrs ēdājs pats var papildināt savus salātus ar mērci