Konkursi

Ģimene & Attiecības

Skaistums & Veselība

Mana Nauda

Stils & Mode

Forums

Mana Māja

Darbs & Karjera

Sapņu Tulks

Izklaide & Svētki

Mistērijas

Horoskopi

Skaistums & Veselība

Burkānkūka ar pavasara ziediem

12.03.2018

Sastāvdaļas

Biskvītam

 

250 g mīksta sviesta

250 g brūnā cukura

5 olas

1 apelsīns

170 g kviešu miltu

1 tējkarote cepamā pulvera

1 tējkarote dzeramās sodas

100 g sakapātu riekstu pēc izvēles (valrieksti, lazdu rieksti, mandeles vai Indijas rieksti, bet bez tiem var arī iztikt)

2 tējkarotes malta kanēļa

1 tējkarote maltu krustnagliņu

Šķipsniņa rīvēta muskatrieksta

Šķipsniņa vanilīna cukura

Šķipsniņa sāls

3 vidēji lieli notīrīti un sarīvēti burkāni

Apaļā kūku forma ar noņemamu malu ar diametru 24 cm.

 

Dekorēšanai

 

200 ml 25 % saldā krējuma

100 g krēmsiera

1 ēdamkarote vanilīna cukura

Ēdamie ziedi (piemēram, atraitnītes, vijolītes, ķiršu vai plūmju ziedi)

un/vai ogas

un/vai kapāti rieksti

 

Darba gaita

 

1. Kūku formu ieziež ar sviestu un izkaisa miltiem. Uzkarsē cepeškrāsni uz 180 grādiem Celsija.

 

2. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem tā, lai tie nesaplīstu un nesajauktos.

 

3. Apelsīnam norīvē miziņu un izspiež sulu.

 

4. Saputo sviestu ar cukuru gaišās putās, pa vienam ieputo olu dzeltenumus, beigās iejauc rīvēto apelsīna miziņu un sulu.

 

5. Miltus iesijā bļodā un sajauc ar kapātajiem riekstiem (bez tiem var arī iztikt), sodu, cepamo pulveri un visām garšvielām, izņemot sāli.

 

6. Sviesta maisījumu iecilā miltu masā, pievieno rīvētos burkānus.

 

7. Olu baltumus ar šķipsnu sāls saputo stingrās putās un iecilā mīklā, līdz tā izmaisīta viendabīga.

 

8. Mīklu lej sagatavotajā formā, nolīdzina un cep uzkarsētajā krāsnī apmēram 50 minūtes. Gatavību pārbauda, ar koka skaliņu iedurot biskvītā. Kociņam jābūt tīram un sausam. Ja vajag, pacep vēl nedaudz.

 

9. Kad torte gatava, atstāj mazliet padzist, noņem formas malu un biskvītu atdzesē pilnībā.

 

10. Saputo saldo krējumu ar vaniļas cukuru. Krēmsieru puto atsevišķi. Kad tas kļuvis vijīgs, pamazām iejauc sakulto krējumu.

 

11. Torti noklāj ar krēmu un rotā ar ziediņiem un/vai ogām. Vai kapātiem riekstiem. Kā nu kuram labāk garšo.

 

Krēma vietā torti var pārklāt ar glazūru, ko iejauc no pūdercukura un apelsīnu, citronu vai laimu sulas un norīvētas miziņas. Var tikai pārkaisīt ar pūdercukuru. Vai apēst tāpat, bez rotāšanas. Garantēti garšīgi ir visi varianti.

www.garsigalatvija.lv