Konkursi

Ģimene & Attiecības

Skaistums & Veselība

Mana Nauda

Stils & Mode

Forums

Mana Māja

Darbs & Karjera

Sapņu Tulks

Izklaide & Svētki

Mistērijas

Horoskopi

Zupas

ĀTRĀ TOMĀTU ZUPA

02.12.2018

Sastāvdaļas: 

  • Viena lielā bundža konservētu tomātu savā sulā
  • 1 vidēji liels sīpols vai vairākas mazas šalotes
  • 2-3 ķiploka daiviņas
  • 1 ēd.k. saldā krējuma 
  • paprikas pulveris
  • čilli pārslas
  • svaigi malti melnie pipari
  • sāls 

Pagatavošana:

 

  1. Nomizo un smalki sakapā sīpolu. Izspied ķiploku ķiploku spiedītē vai sakapā mazos gabaliņos. Sīpolus un ķiplokus liec katliņā un apcep nelielā daudzumā kokosriekstu eļļas, vīnogu kauliņu eļļas vai olīveļļas.
  2. Kad sīpoli kļuvuši caurspīdīgi un ķiploki – zeltaini brūni, pievieno gabalos sagrieztus tomātus (ja iegādāti veseli) un visu sulu. Uz nelielas uguns vāri aptuveni 10 minūtes.
  3. Kad tomāti ar sīpoliem un ķiplokiem savārījušies garšīgā zupā, lej katliņa saturu blenderī, pievieno saldo krējumu, garšvielas un sablenderē. Reizēm man patīk, ka zupā vēl jūtami nelieli tomātu gabaliņi – tad neblenderēju pārāk ilgi. Citreiz patīk pavisam šķidra un viendabīga zupa – tad pievienoju nedaudz dzeramā ūdens un sablenderēju pavisam viendabīgā masā.

 

Lai labi garšo!