Konkursi

Ģimene & Attiecības

Skaistums & Veselība

Mana Nauda

Stils & Mode

Forums

Mana Māja

Darbs & Karjera

Sapņu Tulks

Izklaide & Svētki

Mistērijas

Horoskopi

Zupas

Tomātu krēmzupa

15.02.2019

Steidzīgām darba nedēļām lieliski piemērotas ir zupa – pagatavo visai nedēļai.

Sastāvdaļas:

(3 porcijām)

  • 1 kilograms tomātu
  • 1-2 ķiploka daiviņas
  • 100 mililitru ūdens
  • bazilika zariņš
  • sāls, pipari
  • eļļa

Pagatavošana:

1. Nelielos gabaliņos sagriež tomātus (visvairāk nogatavojušos tomātus).
2. Uz lielas pannas nelielā eļļas daudzumā viegli apcep sasmalcinātas ķiploka daiviņas un bazilika kātiņu bez lapām. 
3. Pievieno tomāti gabaliņus, ūdeni, sāli, piparus vai citas garšvielas pēc gaumes. . Uzliek vāku un uz vidējas uguns sautē 20-25 minūtes, kamēr viss savārījies gardā virumā. 
4. Ielej gatavo masu blenderī, samaļ, līdz izveidojusies krēmīga, viendabīga masa.
5. Pasniedz dekorētu ar svaigu baziliku. Var pievienot arī bazilika eļļu vai pesto, uzrīvēt nedaudz cietā siera vai pievienot grauzdētu maizīti. 
 
Lai labi garšo!