Konkursi

Ģimene & Attiecības

Skaistums & Veselība

Mana Nauda

Stils & Mode

Forums

Mana Māja

Darbs & Karjera

Sapņu Tulks

Izklaide & Svētki

Mistērijas

Horoskopi

Zupas

Kartupeļu un puravu zupa ar lasi

30.04.2019

Sātīga un garda zupa ar kartupeļiem, puraviem un lasi. Pasniedz, kamēr vēl karsta, ar krietnu ēdamkaroti skābā krējuma.

Sastāvdaļas:

  • 1 kg kartupeļi
  • 2 lieli puravi
  • 1 sauja seleriju gabaliņi
  • 2 ĒK olīveļļa
  • pēc garšas sāls
  • pipari
  • 1,8 l dārzeņu buljons
  • 1 TK dzeltenā karija pulveris
  • 1 ĒK citronu sula
  • 2 saujas pētersīļi
  • 300 g laša fileja
  • skābais krējums pasniegšanai

Pagatavošana:

  1. Kartupeļus nomizo un sagriež vidēji lielos kubiņos. Puravus sagriež ripiņās.
  2. Lielā katlā uzkarsē olīveļļu un apcep tajā selerijas un puravu gabaliņus, pievienojot nedaudz sāli un dažus pipargraudus. Dārzeņus apcep aptuveni 5 minūtes.
  3. Pēc tam katlā pievieno kartupeļus un pārlej ar buljonu. Zupu vāra aptuveni 10 minūtes. Tad tai pievieno nelielos gabaliņos sagrieztu laša fileju, iemaisa tajā kariju un citronu sulu. Zupu turpina vārīt vēl 7 minūtes.
  4. Kad lasis gandrīz gatavs, zupā iemaisa sakapātus pētersīļus un apmaisa. Ļauj vārīties vēl pāris minūtes. Gatavo zupu salej bļodiņās un pasniedz ar skābo krējumu, to kārtīgi iemaisot zupā.Lai labi garšo!

 

Avots: https://www.delfi.lv/tasty/receptes/