Konkursi

Ģimene & Attiecības

Skaistums & Veselība

Mana Nauda

Stils & Mode

Forums

Mana Māja

Darbs & Karjera

Sapņu Tulks

Izklaide & Svētki

Mistērijas

Horoskopi

Zivis

Tunča lazanja

29.11.2018

Sierīga un krēmīga makaronu lazanja ar balto bešamelu, tomātu biezeni un konservētu tunci.

Sastāvdaļas:

  • lazanjas olu plāksnes
  • konservēti, mizoti tomāti savā sulā
  • sīpols
  • 3-4 ķiploka daiviņas
  • 4 tunča konservu kārbas, savā sulā
  • liels gabals cieta siera
  • nedaudz miltu, sviesta, piena, sāls un piparu
  • svaigs baziliks
  • garšvielas, piemēram, Peperoncino

Pagatavošana:

  1. Sīpolu un ķiploku sagriež un apcep olīveļļā un garšvielās, paralēli katlā uzliek vārīties tomātu ragū.
  2. Kad sīpoli un ķiploki apcepušies, tos pieliek tomātiem.
  3. Tomātus vāra līdz brīdim, kad no tiem iztvaikojis liekais šķidrums.
  4. Mazākā katliņā izkausē gabaliņu sviesta, pieber miltus, sāli, piparus un maisa, lai izveidojas viendabīga masa. Tad uzmanīgi pielej pienu, lai mērce nepārvēršas lielā kunkulī.
  5. Cepešpannu ieziež ar sviestu un ieliek kausiņu tomātu ragū ar balto mērci. Virsū akurāti saliek lazanjas plāksnītes.
  6. To pašu atkārto, tikai tagad vēl liek arī tunci un pārkaisa ar rīvētu cieto sieru.
  7. Virsējo kārtu bagātīgi apber ar rīvēto sieru un pārliek tomātu šķēlītes. Cep cepeškrāsnī 30 minūtes.

Lai labi garšo!

 

AVOTS: www.ievasreceptes.lv