Konkursi

Ģimene & Attiecības

Skaistums & Veselība

Mana Nauda

Stils & Mode

Forums

Mana Māja

Darbs & Karjera

Sapņu Tulks

Izklaide & Svētki

Mistērijas

Horoskopi

Deserti

Trīskāršais šokolādes kārtojums

06.12.2017

Sastāvdaļas:

  • melnās šokolādes masai:
  • 230 g melnās šokolādes
  • 200 ml salda krējuma
  • vaniļas ekstrakts
  • apelsīnu miza vai eļļa (ja vēlies un ir)

piena šokolādes masai:

  • 280 g piena šokolādes
  • 200 ml salda krējuma

baltās šokolādes masai:

  • 140 g baltās šokolādes
  • 60 ml salda krējuma
  • Pagatavošana:

    1. Ar pārtikas plēvi izklāj kantainu formu 10 x 25 cm izmērā, lai tā ir stingra un pārklāj visas malas.
    2. Bļodā liec melnās šokolādes gabaliņus. Katliņā lej 200 ml salda krējuma un uz mazas liesmas karsē, līdz tas ir karsts un teju sāk burbuļot, bet vēl neburbuļo. Nogriez liesmu un uzlej saldo krējumu melnajai šokolādei. Ļauj pastāvēt vienu minūti neaiztiekot un pēc tam kārtīgi samaisi, lai šokolāde pilnībā samaisās ar saldo krējumu un ir izkususi. Lej formā, izlīdzini un liec formu ledusskapī uz 45 minūtēm vai pat 1 h.
    3. Tad to pašu atkārto ar balto šokolādi, ievērojot sastāvdaļu proporcijas. Pārlej melnajai šokolādei un liec atkal ledusskapī uz 1 stundu.
    4. Un tad to pašu izdari ar piena šokolādes masas sastāvdaļām un pārlej baltajai šokolādei.
    5. Tad formai uzklāj plēvi un liec ledusskapī uz 12 h vai arī saldētavā uz 6 h. Ja liec saldētavā, tad pirms pasniegšanas paturi ledusskapī 1 stundu.
    6. Pasniedz, sagriežot šķēlēs, ko uzliec uz šķīvjiem. Pievieno to, kas ir sezonā, – ziemā riekstus, vasarā ogas.

    Recepte: Signe Meirāne
    FOTO: Armands Meirāns