Konkursi

Ģimene & Attiecības

Skaistums & Veselība

Mana Nauda

Stils & Mode

Forums

Mana Māja

Darbs & Karjera

Sapņu Tulks

Izklaide & Svētki

Mistērijas

Horoskopi

Deserti

Cepti āboli ar mandelēm un brūkleņu ievārījumu

26.11.2018

Neatkārtojamā ceptu ābolu smarža jau vien rada svētku noskaņu. Pirms 2000 gadiem āboli nebija tikai auglis. Ābols bija auglības simbols.

Ābola sarkanā puse simbolizēja dzīvību, bet baltā puse - nāvi, kā arī atgādināja par paradīzi un grēkā krišanu. Izmēģiniet šo recepti un svētkos ieprieciniet savu mīļos!

 

Sastāvdaļas:

  • 10 skābeni āboli
  • 50g mandeles
  • 50g rozīnes
  • 10 ēd.k. brūkleņu ievārījums
  • 1/2 gl. sarkanvīns
  • 1 kanēļa standziņa
  • 3 krustnagliņas
  • sviests

Pagatavošana:

(60 MIN; 10 PORCIJAS)

 
  1. Aboliem nogriež cepurīti (kopā ar kātiņu), izgriež serdi un mazliet izgreb vidu.
  2. Mandeles sasmalcina, pievieno ievārījumu un rozīnes. Ar šo masu piepilda ābolus. Ābolus pārliek cepamajā formā un apsedz katru ābolu ar cepurīti. Uz katra ābola uzliek pa mazai piciņai sviesta. Formā ielej sarkanvīnu, pievieno kanēļa standziņu un krustnagliņas.
  3. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 45 min.

Lai labi garšo!

 

AVOTS: jauns.lv