Konkursi

Ģimene & Attiecības

Skaistums & Veselība

Mana Nauda

Stils & Mode

Forums

Mana Māja

Darbs & Karjera

Sapņu Tulks

Izklaide & Svētki

Mistērijas

Horoskopi

Brokastu ēdieni

Starptautiskā pankūku diena – 3 idejas iedvesmai

05.03.2019

Brīvdienu rīti ir ģimenes īpašie mirkļi - sirdssilti, laiski un neatsverami svarīgi. Trešdaļai Latvijas iedzīvotāju ir tradīcija brīvdienu brokastīs baudīt pankūkas*.

Tieši tāpēc Starptautiskajā pankūku dienā AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar kulinārijas blogeri Betiju Kalēju piedāvā ierosmei un jauniem garšu piedzīvojumiem trīs receptes. Tās derēs gan tiem, kuru rītos jau virmo pankūku smarža, gan tiem, kuri vēl tikai gatavojas šādu brīvdienu tradīciju ieviest savā ģimenē. Šis ir īstais brīdis, lai nobaudītu ierasto ēdienu jaunās garšu niansēs.

 

Plāno pankūku kūka ar biezpiena citronu krēmu

Sastāvdaļas:

  • 1 iepakojums “Dobeles dzirnavnieka” maisījuma “Plānās pankūkas”
  • 900 ml auksta piena
  • eļļa cepšanai
  • 400 ml saldā krējuma
  • 500 g biezpiena
  • 100 g pūdercukura
  • 1 citrona miziņa
  • pūdercukurs un ievārījums pasniegšanai

 

Gatavošana:

  1. Pankūku maisījumam pakāpeniski pievieno pienu, nepārtraukti maisot un izmantojot putojamo slotiņu. Gatavo mīklu atpūtina 15 minūtes.
  2. Izmantojot pavisam nedaudz eļļas, sakarsētā pannā izcep 15 plānas pankūkas, līdz tās ir zeltaini brūnas no abām pusēm. Pankūkas atdzesē.
  3. Sāk gatavot pildījumu. Biezpienu izberž caur sietu, lai tas būtu smalkāks.
  4. Saldo krējumu saputo ar pūdercukuru, sakuļot putukrējumu.
  5. Biezpiena masā iecilā putukrējumu, pievieno citrona miziņu un sajauc viendabīgā masā.
  6. Pilda kūku. Uz kūkas šķīvja liek pirmo pankūku, uzsmērējot nedaudz krēma – tā, lai pietiek visām 14 kārtām. Liek virsū nākamo pankūku. Turpina līdz izmantotas visas pankūkas un krēms.
  7. Kūkai ļauj ievilkties vismaz 2 stundas. Pirms pasniegšanas apkaisa ar pūdercukuru, izmantojot sietiņu. Ja vēlas, pasniedz ar ievārījumu un ogām vai augļiem.

 

Pilngraudu auzu pankūkas ar spinātu, sēņu un fetas pildījumu

Sastāvdaļas:

  • 1 iepakojums “Dobeles dzirnavnieka” maisījuma “Pilngraudu auzu pankūkas”
  • 460 ml auksta piena
  • eļļa cepšanai
  • 100 g spinātu
  • 500 g sēņu (receptē izmantoti šampinjoni)
  • 160 g fetas siera (derēs arī jebkurš cits sāļš siers)
  • 60 g saulespuķu sēkliņu (var izmantot arī riekstus vai citas sēkliņas)
  • Sāls, malti pipari
  • olas dekorēšanai

 

 

 

Gatavošana:

  1. Pankūku maisījumam pakāpeniski pievieno pienu, nepārtraukti maisot un izmantojot putojamo slotiņu. Gatavo mīklu atpūtina 15 minūtes.
  2. Tikmēr gatavo pildījumu. Sēnes nomazgā, sagriež šķēlītēs. Pannā uzkarsē eļļu, pievieno sēnes un apcep zeltaini brūnas, ik pa brīdim apmaisot. Pievieno piparus un šķipsnu sāls.
  3. Sēnēm pievieno spinātus un maisa masu aptuveni 1 minūti, ļaujot spinātiem saplakt. Pārstāj cept, iemaisa saulespuķu sēkliņas un sadrupinātu fetas sieru.
  4. Izmantojot pavisam nedaudz eļļas, sakarsētā pannā cep pankūkas, līdz tās zeltaini brūnas no abām pusēm.
  5. Uz katras pankūkas liek dažas karotes sēņu pildījuma un, ja vēlas, pasniedz ar ceptu olu. Servē karstas.

 

Klasiskas pankūkas ar šokolādes gabaliņiem, pasniegtas ar banānu un kļavu sīrupu

Sastāvdaļas:

  • 1 iepakojums “Dobeles dzirnavnieka” maisījuma “Iecienītās pankūkas”
  • 360 ml auksta piena
  • eļļa cepšanai
  • 80 g šokolādes gabaliņu (var izmantot parastu šokolādes tāfelīti, kura sakapāta gabaliņos)
  • 2 banāni
  • kļavu sīrups
  • nedaudz sviesta dekorēšanai

 

Gatavošana:

  1. Pankūku maisījumam pakāpeniski pievieno pienu, nepārtraukti maisot un izmantojot putojamo slotiņu. Gatavo mīklu atpūtina 15 minūtes. Iemaisa šokolādes gabaliņus.
  2. Izmantojot pavisam nedaudz eļļas, sakarsētā pannā cep pankūkas, līdz tās zeltaini brūnas no abām pusēm.
  3. Pasniedz karstas ar sviesta gabaliņu, kam ļauj izkust. Pārlej ar kļavu sīrupu un pievieno banānu gabaliņus.

 

Pankūkosimies biežāk!

 

* Aptauju veica AS „Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar “Norstat” 2019. gada februārī, aptaujājot 1033 respondentus vecumā no 18 - 79 gadiem.