Konkursi

Ģimene & Attiecības

Skaistums & Veselība

Mana Nauda

Stils & Mode

Forums

Mana Māja

Darbs & Karjera

Sapņu Tulks

Izklaide & Svētki

Mistērijas

Horoskopi

Kūkas, tortes

KLASISKĀ "ŠARLOTE"AR ĀBOLIEM

07.12.2017

  1. 1-1,5 kg ābolu
  2. 2 glāzes miltu
  3. 4 olas
  4. 1,5 glāzes cukura
  5. 4 ēd.k krējuma
  6. sviests formai
  7. Rīvmaize
  8.  
  9. Miltus, cukuru, olas un skābo krējumu sajauc ar mikseri viendabīgā maisījumā.
  10. Ābolus nomizo un izņem serdi. Sagriež kubiciņos.
  11. Formu ieziež ar sviestu un apkaisa ar rīvmaizi - arī maliņās. Saber ābolus ap 4 - 5 cm biezumā un pārlej ar mīklu, tas nekas, ja āboli atsedzas - viņiem nav jābūt pilnīgi zem mīklas.
  12. Liek cepeškrāsnī un cep 160-180 grādu temperatūrā līdz mīkla kļūst smuki brūna. Ar kociņu gatavības pakāpi pārbaudīt nav jēgas, jo āboli dod sulu un mīkla iekšpusē ir nedaudz mitra.
  13. Kad kūka gatava, tai pa virsu var pārkaisīt kanēli vai pūdercukuru. Pasniegt var kā karstu, tā aukstu, kā ar saldējumu, tā bez :)