Konkursi

Ģimene & Attiecības

Skaistums & Veselība

Mana Nauda

Stils & Mode

Forums

Mana Māja

Darbs & Karjera

Sapņu Tulks

Izklaide & Svētki

Mistērijas

Horoskopi

Kūkas, tortes

Kraukšķīgie auzu pārslu cepumi

12.09.2018

Auzas ir spēka avots. Auzu pārslu cepumus iecienījuši gan cilvēki ar veselības problēmām, gan radoši gardēži!

Sastāvdaļas:

  • 1 glāze sviesta
  • 1 glāze baltā cukura
  • 1 glāze brūnā cukura
  • 2 olas
  • 1 tējk. vaniļas cukura
  • 2 glāzes miltu
  • 1 tējk. sodas
  • 1/2 tējk. sāls
  • 1 tējk. malta kanēļa
  • 3 glāzes auzu pārslu 

Pagatavošana: 

1. Lielā bļodā sajauc mīkstu sviestu, balto un brūno cukuru. Atsevišķi sakuļ olas ar vaniļas cukuru, līdz masa kļūst gaiši dzeltena. Olas sajauc ar sviesta un cukura maisījumu.

2. Atsevišķi sajauc miltus, sodu, sāli, kanēļi.

3. Miltus pievieno olu un sviesta masai un vienmērīgi sajauc. Pievieno un iejauc auzu pārslas.

4. Mīklu noliek siltā vietā un ļauj tai stundu nobriest.

5. Cepešpannā ieklāj cepampapīru. Ar karoti liek vālrieksta lieluma mīklas bumbiņas un saspiež plakanas, tad veido apaļus un plānus mīklas aplīšus. 

6. Cepumus cep līdz 190 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī 20 minūtes. Cepumi ir gatavi, kad tie kļūst zeltaini brūni. Cepumus atdzesē uz pannas un ar plānu lāpstiņu noņem. 

Cepumu uzglabāšana! Auzu pārslu cepumus var uzglabāt 2 nedēļas plastmasas vai metāla karbā, kura janovieto vēsā un sausā vietā. 

Labu auzu pārslu cepumu mīklas pamatā ir sviests, cukurs un auzu pārslas. Tad seko radoša piedevu izvēle - rozīnes, kaltēti augļu gabaliņi, šokolādes krikumiņi.