Konkursi

Ģimene & Attiecības

Skaistums & Veselība

Mana Nauda

Stils & Mode

Forums

Mana Māja

Darbs & Karjera

Sapņu Tulks

Izklaide & Svētki

Mistērijas

Horoskopi

Kūkas, tortes

Lazdu riekstu un melleņu mafini

05.10.2018

Recepte 12 - 16 mafiniem

Sastāvdaļas:

  • 3 olas
  • 150 ml 35% saldā krējuma
  • 150 g pūdercukura
  • 65 g lazdu riekstu
  • 175 g miltu
  • 1,5 tējk. cepamā pulvera
  • 125 g melleņu

Pagatavošana:

1. Olas, saldo krējumu un pūdercukuru ber lielā bļodā un ātri saputo viendabīgā masā.

2. 50 g lazdu riekstu samaļ kafijas dzirnaviņās vai sasmalcina ar blenderi. Savieno sasmalcinātos riekstus un miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri, tad pievieno saputotajai masai un samaisa visu plūstošā mīklā.

3. Kēksu cepamās pannas padziļinājumos vai atsevišķās groziņu (metāla vai keramiskajās) veidnītēs ieliek mafinu papīra formiņas. Formiņās saber mellenes un lej mīklu, lai tā piepilda 2/3 no formiņas tilpuma. Palikušos riekstus rupji sasmalcina un pārkaisa formiņās iepildītajai mīklai.

4. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādu temperatūrai un cep mafinus 20 - 30 minūtes līdz tie kļūst zeltaini.

5. Gatavos mafinus nedaudz atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru. Tos pasniedz papīra formiņās siltus vai pilnībā atdzesētus!

 

  • Lai pievienotās ogas vai augļu gabaliņi nenogrimtu formas apakšpusē, pirms pievienošanas mīklai tos apviļā miltos.