Konkursi

Ģimene & Attiecības

Skaistums & Veselība

Mana Nauda

Stils & Mode

Forums

Mana Māja

Darbs & Karjera

Sapņu Tulks

Izklaide & Svētki

Mistērijas

Horoskopi

Kūkas, tortes

Ideja svētku galdam! Ziemas zemeņu kūka.

02.12.2018

Sastāvdaļas:

Biskvītam:

  • 1 glāze/s zemeņu ievārījuma
  • 1/2 glāze/s skābā krējuma
  • 2 olas
  • 2 tējk. sodas
  • 2 glāze/s miltu
  • 1 glāze/s cukura
  • 20 g vanilīncukura

Pildījumam:

  • 100 g biezpiena
  • 100 g skābā krējuma
  • 1 glāze/s cukura
  • 20 g vanilīncukura
  • 1 glāze/s saldas zemeņu sulas
  • 1 glāze/s saldētu zemeņu
  • 40 g želatīna

Dekorējumam:

  • 1 ēd. k. zemesriekstu sviesta
  • 2 ēd. k. šokolādes krema (bundžiņās nopērkams)
  • 50 g sviesta
  • 1 ēd. k. konjaka
  • 1 glāze/s grauzdētu, sadrupinātu cepumu

 

Pagatavošana:

  1. Biskvīts: ievārījumu samaisa ar sodu un cukuru, pievieno olas, krējumu un miltus, visu kārtīgi samaisa. Cep 2 daļās ietaukotā veidnē 220 grādos 25 minūtes.
  2. Biezpiena pildījums: biezpienam pievieno krējumu, cukuru un vanilīncukuru. Visu kārtīgi samaisa un pievieno 20 g uzbriedināta, uzkarsēta želatīna.
  3. Zemeņu želeja: zemeņu sulai pievieno 20 g uzbriedinātu, uzkarsētu želatīnu un kārtīgi samaisa.
  4. Kūkas formā ievieto vienu biskvīta daļu, pārlej ar biezpiena masu, virsū liek otru biskvīta daļu un uz tās izkārto šķēlītēs sagrieztas saldētas zemenes, kurām lēni pārlej zemeņu želeju.
  5. Veidni ievieto ledusskapī uz 2 h.
  6. Pēc kūkas izņemšanas no veidnes tās malas smērē ar šokolādes kremu (zemesriekstu sviestu, šokolādes kremu, pakusušu sviestu un konjaku kārtīgi sakuļ), ko garnē ar drupinātiem cepumiem.
Lai labi garšo!