Ķirbju braunijs14.10.2020 Ķirbis ir viens no rudens top produktiem. Tu pat nespēj iztēloties kāds garšu baudījums rodas, papildinot brauniju ar ķirbi!
Sastāvdaļas
-
50 g grieķu jogurta
-
40 g auzu miltu
-
25 g kakao
-
2 olas
-
6-8 gabaliņi šokolādes
-
2 ēd. k. riekstu sviests
-
1 ēd. k. medus
-
Sāls šķipsna/s
-
Vaniļas šķipsna/s
-
Ķirbja biezenis
Pagatavošana (50 min.)
-
Sākumā par biezeni: (bildē 100% sviesta ķirbja biezenis) - vai nu vienkārši sasautēts, sablendēts ķirbis vai arī biezenis sajaukts ar krēmsieru/saldinātāju. Šeit var variēt un pielāgot ķirbja izteiksmīgu savām garšas izjūtam.
-
Mazākā bļodiņā sajauc miltus, kakao, sāli.
-
Otrā bļodiņā sajauc pusi no nepieciešamās melnās šokolādes ar zemesriekstu sviestu vai citu taukvielu. Uzsilda mikroviļņu krāsnī, lai izkūst. Pievieno jogurtu, medu, olas, vaniļu. Kārtīgi samaisa.
-
Pie mitrajām sastāvdaļām pievieno sausās un iemaisa atlikušo šokolādi.
-
Pusi masas lej cepšanai paredzētajā traukā, pa virsu uzsmērē ķirbju masu, un tad atkal pārklāj ar braunija masu.
-
Cep 180 grādos aptuveni 25-30 minūtes.
Ja cep 20 minūtes, tas būs izteikti mitrāks, ap 30 minūtēm - sausāks.
Lai labi garšo!
|