Konkursi

Ģimene & Attiecības

Skaistums & Veselība

Mana Nauda

Stils & Mode

Forums

Mana Māja

Darbs & Karjera

Sapņu Tulks

Izklaide & Svētki

Mistērijas

Horoskopi

Kūkas, tortes

SARKANVĪNA-AVEŅU ŠOKOLĀDES KŪKA

19.04.2017komentāri (0)

Šī ir viena no tām kūkām, kuras vienu gabaliņu apēdot, otru vairs īsti neprasās – šokolādīga, sātīga un pēc formas tā ir diezgan augsta, līdz ar to arī plāns gabaliņš beigās sanāk paliels. Nesabīstieties no daudzajām sastāvdaļām šajā receptē, patiesībā kūka ir diezgan vienkārši un, ja ir vairākas pannas, arī ātri pagatavojama. ツ

 

Kas nepieciešams, lai pagatavotu sarkanvīna-aveņu šokolādes kūku?
 Veidne ar 20 cm diametru
Mīklai
❁  260 g milti
❁  415 g cukurs
❁  70 g kakao pulveris (nesaldināts)
❁  2 tējk. soda
❁  šķipsniņa sāls
❁ 2 olas
❁  240 ml paniņas (vai ļoti šķidrs kefīrs)
❁  240 ml eļļa
❁ 1-2 tējk. vaniļas ekstrakts
❁ 240 ml sarkanvīns (jo saldāks, jo labāk)
Aveņu krēmam
❁  115 g sviests
❁  100 g piena un augu tauku maisījums
❁  290 g pūdercukurs
❁  125 g avenes
Šokolādes krēmam
❁  225 g sviests
❁  190 g piena un augu tauku maisījums
❁  70 g kakao pulveris (nesaldināts)
❁   690 g pūdercukurs
❁  1-2 tējk. vaniļas ekstrakts
❁  4 ēd.k. piens
Garnējumam
❁  170 g tumšā šokolāde
❁  60 ml saldais krējums
❁  60 ml sarkanvīns
❁  avenes

 

Kas jādara?
♨ Krāsns jāsakarsē līdz 150°
♨  Mīklai paredzētās sausās sastāvdaļas jāsajauc
♨ Jāpievieno olas, paniņas, eļļa, vaniļas ekstrakts (tā vietā var izmantot smalko vaniļas cukuru, tādā gadījumā tas ir jāsamaisa kopā ar sausajām sastāvdaļām), viss lēnām jāsajauc kopā
♨ Lēni jālej klāt vīns, kārtīgi jāsajauc, lai veidojas viendabīga mīkla
♨ 1/4 mīklas jāliek sagatavotā (ietaukotā) veidnē, jācep ~30min, pēc tam vismaz 10 min jāatdzesē pannā (ja gatava kūka ir pielipusi pie veidnes un nenonāk smuki nost, to nepieciešams ilgāk atdzesēt; gatava kūka ir mitra un nav blīva, un var diezgan viegli sadalīties gabalos, ja tiek ņemta laukā pārāk karsta), izņemot no pannas, jāļauj tai atdzist pilnībā
♨ Kad visas 3 kārtas atdzisušas, jāpagatavo aveņu krēms
♨ Lai pagatavotu aveņu krēmu, piena un augu tauku maisījums jāsajauc kopā ar sviestu (mikserī vai blenderī), jāpievieno ~200 g pūdercukurs, jāsajauc, jāpievieno aveņu biezenis (125g avenes jāsaspaida ar karoti vai dakšiņu, jāpievieno pāris ēd.k. karotes ūdens), kārtīgi jāsajauc, jāpievieno atlikušie 90 g pūdercukurs un jākuļ pāris minūtes
♨ Aveņu krēms jāsmērē starp kārtām (uz virsējās smērēt nevajag)
♨ Jāpagatavo šokolādes krēms
♨ Lai pagatavotu šokolādes krēmu, piena un augu tauku maisījums jāsajauc kopā ar sviestu (mikserī vai blenderī), jāpievieno kakao, ~200 g pūdercukurs, jāsajauc, jāpievieno piens un vaniļas ekstrakts, jāsamaisa, jāpievieno atlikušais pūdercukurs, pāris min jākuļ (ja šķiet, ja ir pārāk biezs, var pielikt vēl kādu ēd.k. pienu)
♨ Šokolādes krēms jāsmērē biezā slānī visapkārt kūkai, pavisam nedaudz atstājot vēlākam
♨ Kad tas izdarīts, jāpagatavo šokolādes garnējums
♨  Lai pagatavotu šokolādes garnējumu, bļodā, kas novietota virs katliņa ar verdošu ūdeni (bet tā, lai tā netiek iegremdēta ūdenī), jāliek gabaliņos salauzta šokolāde, jāpielej saldais krējums un vīns, visi trīs vienlaicīgi jākarsē un jāmaisa, līdz izveidojas viendabīga masa, katliņš jānoņem no uguns, jāizņem bļodiņa un iegūtā masa nedaudz jāatdzesē (nedrīkst atdzesēt par daudz un par maz – ja būs par maz atdzisusi, tas varētu ietekmēt uz kūkas jau uzsmērēto krēmu, ja par daudz – tā neliesies tik viegli smuki un nenotecēs tik labi gar malām)
♨ Šokolādes garnējums jālej pāri kūkai, pavisam nedaudz jāatstāj nepārliets
♨ Kūka jādekorē ar svaigām avenēm un ar pāri palikušajiem šokolādes krēmiem – pie šokolādes garnējuma var piejaukt pāris karotes šokolādes krēmu, veidosies pietiekami stigra masa, ar kuru var veidot garnējumus pamīšus svaigajām avenēm
Kūku var ēst uzreiz, bet labāk tā garšos nedaudz ievilkusies, tātad, atstāta uz nakti aukstumā 

 

Pievienot/skatīt komentārus