Konkursi

Ģimene & Attiecības

Skaistums & Veselība

Mana Nauda

Stils & Mode

Forums

Mana Māja

Darbs & Karjera

Sapņu Tulks

Izklaide & Svētki

Mistērijas

Horoskopi

Kūkas, tortes

Šokolādes kūka ar valriekstiem un žāvētām melnajām plūmēm

21.04.2017komentāri (0)

Nepieciešams:
mīklai:
60 g milti
40 g kukurūzas ciete
pustējkarote cepamais pulveris
1 ēdamkarote kakao
šķipsniņa sāls
120 g cukurs
3 olas
pildījumam:
500 ml saldais krējums
25-30 g tumšā šokolāde
50 g valrieksti
150 g žāvētas melnās plūmes
2 ēdamkarote vaniļas cukurs
stipra melnā kafija - biskvītam
Pagatavošana:
Biskvītam sajauc izsijātus miltus, cieti, kakao, cepamo pulveri, pieber šķipniņu sāls. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Olu baltumus sakuļ stingrās putās, dzeltenumus saputo ar cukuru, pēc tam sajauc kopā, pievieno sauso maisījumu un ātri sajauc mīklu, lej kvadrātveida formā, cep 180C 20-25 minūtes. Atdzesētu biskvītu pārgriež uz pusēm.
Pildījumam saputo saldo krējumu ar vaniļas cukuru. Sarīvē šokolādi un sajauc ar sasmalcinātiem valriekstiem, sagriež melnās plūmes.
Kūkas pamatni apslaka ar kafiju, virsū kārto pusi no plūmēm, putukrējumu, riekstu šokolādes maisījumu, uzliek otro biskvīta kārtu un kārto pārējās plūmes, putukrējumu, pārkaisa ar riekstu šokolādes maisījumu un liek ledusskapī uz 6-8 stundām, lai savelkas.

Pievienot/skatīt komentārus