Konkursi

Ģimene & Attiecības

Skaistums & Veselība

Mana Nauda

Stils & Mode

Forums

Mana Māja

Darbs & Karjera

Sapņu Tulks

Izklaide & Svētki

Mistērijas

Horoskopi

Konservēšana

Gardie tomāti želejā

12.08.2017

Produkti aprēķināti piecām puslitra burkām

Vajadzēs:
• 2 kg stingru, lielu tomātu
• 1 kg sīpolu
• 2 ēdamkarotes sāls
• 3 ēdamkarotes cukura
• 7 ēdamkarotes 9% etiķa
• 5 ēdamkarotes želatīna
(uz burciņu — viena ēdamkarote želatīna)
• piparus
• lauru lapas
• 1 litru ūdens
 
Pagatavošana:
Želatīnam uzlej 20 ēdamkarotes auksta ūdens un atstāj, lai uzbriest.
Burciņā kārto šķēlēs sagrieztus tomātus un gredzenos sagrieztus sīpolus. Kārtojumu var papildināt ar pipargraudiņu un lauru lapu. Uzvāra ūdeni, pieliek sāli, cukuru, etiķi un piparus. Visu uzvāra un noņem no uguns, tad pievieno uzbriedināto un ūdens peldē izšķīdināto želatīnu. Marinādi lej burciņās uz dārzeņiem tā, lai tie ir pārsegti. Tad burkas liek katlā un 20 minūtes pasterizē. Uzskrūvē vāciņus. Apgāž aizskrūvēto burku otrādi. Kad burkas atdziest, griež apkārt un liek pieliekamajā.